Wanneer is mijn tattoo genezen?

Tattoo op onderarm die aan het vervellen is
Tattoo op onderarm die aan het vervellen is

Wanneer is mijn tattoo genezen?

“Je tattoo is genezen als hij niet meer jeukt, niet meer rood is, niet meer vervelt en er geen korstjes of losse velletjes meer op je huid zitten”, zegt Dick de Wit van Magic Tattoo. “Je kan ook met je vinger over de huid van je tattoo voelen. Als deze glad aanvoelt (zoals normale huid) dan is je tattoo genezen.”

Hoe lang duurt het voordat mijn tattoo is genezen?

Het duurt gemiddeld 2 tot 4 weken totdat je tattoo genezen is, maar dit verschilt. Kleine tattoos genezen sneller dan grote, en sommige mensen genezen sneller dan anderen. Over het algemeen geldt: hoe beter je je tattoo verzorgt, hoe sneller deze geneest.

Hierbij een paar tips om ervoor te zorgen dat je tattoo perfect en zo snel mogelijk zal genezen.

Tattoo nazorg tips

Een nieuwe tattoo is een open wond. Deze is dus gevoelig voor viezigheid, bacteriën en infecties. Je wilt natuurlijk niet dat deze gaat ontsteken.

Zorg er daarom voor dat je je tattoo schoon houdt.

Was je nieuwe tattoo 2 keer per dag met een milde, ongeparfumeerde zeep of gebruik een speciale tattoo wasgel.

Het voordeel van een tattoo wasgel, is dat deze speciaal is gemaakt voor de getatoeëerde huid en dat deze de huid niet uitdroogt. Hierdoor zal je tattoo mooier genezen. 

Bepanthen Tattoo Wasgel voor tattoo nazorg

Als je tattoo uitdroogt, geneest deze minder snel en vergroot je de kans op korstjes. Als de korstjes scheuren kan de tattoo opnieuw gaan bloeden, waardoor je tattoo beschadigd en minder mooi wordt. Dit wil je natuurlijk niet!

Het is daarom belangrijk dat je je tattoo 2 – 4 keer per dag insmeert met een tattoo nazorg zalf. Hierdoor blijft de huid vet en gehydrateerd en zal je tattoo perfect genezen. 

Bepanthen Tattoo Nazorg Zalf

Als je tattoo aan het genezen is, gaat deze jeuken. Daar doe je niks aan.

Het is heel belangrijk dat je niet gaat krabben aan je nieuwe tattoo. Als je aan de korstjes gaat krabben, beschadig je de tattoo en de inkt. Hierdoor zal hij niet mooi genezen, en zal je tattoo later bijgewerkt moeten worden. Ook loop je extra risico op infecties en ontstekingen.

Laat je korstjes daarom zitten. Ze vallen er vanzelf af.

Tip: Jeukt je tattoo heel erg? Smeer dan wat extra zalf. Dit helpt tegen de jeuk.

Je tattoo moet eerst genezen zijn voordat je mag gaan zwemmen.

Je tattoo is namelijk een open wond, en is dus erg gevoelig voor viezigheid, bacteriën en chemicaliën. Als je gaat zwemmen in de zee of in een zwembad, krijg je dit allemaal in je tattoo. Hierdoor kan je tattoo minder mooi genezen, of zelfs gaan ontsteken.

Wacht daarom met zwemmen totdat je tattoo volledig is genezen.

Ben je toch gaan zwemmen met je nieuwe tattoo? Zorg er dan voor dat je de tattoo na het zwemmen goed schoonmaakt en insmeert met zalf. Zo verklein je de kans op infecties en beschadegingen.

Heb je nog meer vragen over zwemmen met je nieuwe tattoo? Lees dan onze blog.

De getatoeëerde huid is erg gevoelig voor zonlicht. De uv-straling is slecht voor je getatoeëerde huid én voor de inkt. Ga je toch in de zon, dan kan je huid beschadigen en verbranden. Hierdoor zal je tattoo minder mooi genezen en kan hij sneller vervagen.

Als je tattoo volledig is genezen, mag je er wel mee in de zon. Let op: de getatoeëerde huid is erg gevoelig voor zonlicht. Zorg er daarom altijd voor dat je zonnebrand gebruikt met een hoge SPF.

Wij adviseren een zonnebrandcrème te gebruiken die speciaal gemaakt is voor de getatoeëerde huid, zoals Bepanthen Tattoo Zonnecrème. Deze biedt bescherming tegen de zon, verzorgt de huid én bevat vitaminen die het natuurlijk huidherstel ondersteunen. 

Heb je nog meer vragen over je nieuwe tattoo en de zon? Lees dan onze blog.

Bepanthen tattoo zonnebrand

Wil jij ervoor zorgen dat je nieuwe tattoo perfect én snel geneest? Lees dan onze blog.

Hoe vaak en hoe lang moet je een tattoo insmeren?

Zorg ervoor dat je je tattoo 2 – 4 keer per dag insmeert. Je wilt voorkomen dat je tattoo uitdroogt. Smeer je tattoo dus in als deze droog begint te worden.

Zelf smeren wij onze tattoos altijd ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds in. Meestal is dat voldoende.

Let op: was goed je handen en je tattoo voordat je gaat smeren. Zo voorkom je dat er viezigheid en bacteriën in je tattoo komen.

Je moet blijven smeren totdat je tattoo volledig is genezen. Dit is meestal zo’n 2 – 4 weken. Je tattoo is volledig genezen als deze niet meer vervelt en er geen korstjes of losse velletjes meer op je huid zitten.

Tattoo nazorg insmeren op nieuwe tattoo

Hoe lang vervelt een tattoo?

Het vervellen van een tattoo duurt meestal 1 – 2 weken. Dit hangt af van de persoon, de grootte van de tattoo en hoe goed iemand ervoor zorgt. Als je goed voor je tattoo zorgt, zal deze het snelst genezen.

Tijdens het vervellen is het belangrijk dat je je tattoo goed insmeert. Dit zorgt ervoor dat je tattoo goed geneest, en het helpt tegen de jeuk.

Zorg goed voor je nieuwe tattoo!

Wil je dat je tattoo perfect geneest en er nog jarenlang mooi uitziet?

Zorg dan voor goede Tattoo Aftercare. 

mood_bad
  • Nog geen reacties.
  • Plaats een reactie