Welke tattoo conventies zijn er in Nederland in 2024?

Man wordt op zijn rug getatoeëerd door 2 tattoo artiesten op een tattoo conventie
Man wordt op zijn rug getatoeëerd door 2 tattoo artiesten op een tattoo conventie


Dit jaar zijn er 8 tattoo conventies in Nederland. Op de conventies kun je een nieuwe tattoo laten zetten door bekende tattoo artiesten, inspiratie opdoen voor je volgende tattoo, of gewoon rondlopen en lekker mensen kijken.

Heb je ooit een tattoo conventie bezocht? Als dat niet het geval is, blijf dan zeker lezen! We leggen kort uit wat je kunt verwachten op tattoo conventies en waarom het de moeite waard is om er een keer naartoe te gaan.

Welke tattoo conventies zijn er in 2024?

In Nederland zijn er dit jaar 8 tattoo conventies.

Wat kan je verwachten op een tattoo conventie?

Een korte sfeerimpressie

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Check daarom dit korte filmpje van de Rotterdam Tattoo Convention (2020) om een idee te krijgen van tattoo conventies.

De beste nationale en internationale tattoo artiesten

Op tattoo conventies vind je honderden tattoo artiesten. Dit zijn tattoo artiesten uit alle hoeken van Nederland, maar ook uit andere landen. Daarom is dit een perfecte kans om een tattoo te laten zetten door een artiest die normaal lastig te bereiken is.

Loop je al langer rond met een idee, maar ben je nog op zoek naar een geschikte artiest? Dan is een tattoo conventie ook de perfecte mogelijkheid om een passende artiest te vinden.

Doordat er veel artiesten aanwezig zijn, kun je veel werk bekijken en gesprekken voeren met de desbetreffende tattoo artiesten. Je hebt veel keuze, dus de kans is groot dat jij een artiest vindt met een toffe stijl én die goed past bij jouw idee. Als je geluk hebt, kan de artiest de tattoo op de conventie zetten. Zo niet, dan maak je gewoon een afspraak voor een later moment.

Muziek, shows en merchandise

Op tattoo conventies is er vaak ook een entertainment.

Er zijn optredens van bands of er is een dj. Ook zijn er vaak verschillende acts, zoals vuuracts, burlesque shows, circusoptredens of live tattoo demonstraties. Ga daarom ook zeker even naar een act kijken op een tattoo conventie, want je ziet soms de gekste dingen voorbij komen. Houdt er wel rekening mee dat niet alle acts even geschikt zijn voor kinderen.

Ook zijn er vaak food trucks aanwezig, en zijn er stands waar je toffe merchandise kunt kopen. Genoeg te doen dus!

Wedstrijden en competities

Op een tattoo conventie worden vaak verschillende tattoo-wedstrijden gehouden, waarbij tattoo artiesten strijden om wie de beste tattoo heeft gezet in verschillende categorieën, zoals Beste American Traditional Tattoo of Beste Japanse Tattoo.

De wedstrijden worden beoordeeld door een jury van ervaren tattoo artiesten en experts in de tattoo industrie. Zij letten op verschillende aspecten van de tattoos, zoals de kwaliteit van het ontwerp, de technische uitvoering, de kleuren en het algemene eindresultaat.

Voor de winnaars van de wedstrijden zijn er vaak prijzen beschikbaar, zoals trofeeën, certificaten of zelfs geldprijzen. Maar het mooiste is natuurlijk de erkenning die jij en je artiest krijgen als jullie tattoo een prijs wint.

Tip: Gratis tattoo nazorg

Heb je net een nieuwe tattoo laten zetten? Dan moet je zeker even naar de Bepanthen stand. Hier kun je namelijk gratis (!) tattoo nazorg samples ophalen. Bepanthen beschermt en helpt het herstel van de getatoeëerde huid snel dankzij dexpanthenol. Ook vertellen ze je alles over de nazorg van je nieuwe tattoo. Ga dus zeker even langs!

Bepanthen Tattoo Nazorg Zalf

4 redenen om een tattoo conventie te bezoeken

Twijfel jij nog? Hierbij 4 redenen waarom je een tattoo conventie moet bezoeken.

1. Doe inspiratie op

Je gaat waarschijnlijk nooit meer zoveel tattoo artiesten en tattoo liefhebbers op één plek zien. Blader door de portfolio’s van de allerlei tattoo artiesten of kijk naar de tattoos die live gezet worden.

Na een tattoo conventie lopen wij altijd weer naar buiten met nieuwe ideeën, of hebben we nieuwe artiesten gezien waar we een tattoo van willen.

2. Ontmoet andere tattoo liefhebbers

Een tattoo conventie is een ontmoetingsplaats voor allerlei tattoo liefhebbers. De perfecte plek dus om anderen te ontmoeten die tattoos ook tof vinden. Maak een praatje met elkaar, of vraag bij welke artiest ze die ene toffe tattoo hebben laten zetten.

Wij vinden het ook heerlijk om soms gewoon van een afstandje mensen te kijken. Geniet van de tattoos van anderen en laat je verrassen door de bijzondere verschijningen die je tegen zult komen.

3. Leer meer over tatoeëren

Op een tattoo conventie worden vaak seminars en workshops gehouden waar je meer kunt leren over verschillende aspecten van het tatoeëren. Deze sessies worden geleid door tattoo artiesten en experts in de industrie die hun kennis en ervaring delen met deelnemers.

Tijdens deze seminars kun je meer te weten komen over verschillende technieken die worden gebruikt bij het tatoeëren. Daarnaast worden vaak tips en trucs gedeeld voor het maken van ontwerpen die goed passen bij de vorm en stijl van het lichaam van de klant.

Oftewel, als jij meer wilt leren over tatoeëren, dan is het zeker de moeite waard om even langs te gaan.

4. Stap uit je bubbel

Eerlijk is eerlijk; op een tattoo conventie ontmoet je nét even wat andere mensen dan normaal. Wij vinden het heerlijk om even uit onze bubbel te stappen en praatjes te maken met allerlei verschillende mensen. Sommigen zien er doodnormaal uit, en anderen zitten van top tot teen onder de tattoos of zitten vol bodymods. En dat is allemaal prima natuurlijk.

Maar hoe verschillend men er aan de buitenkant ook uitziet, alle bezoekers hebben één ding gemeen: iedereen houdt van tattoos.

Foto-van-een-man-met-tattoos-op-armen-en-in-het-gezicht

Dus waar wacht je nog op? Stap uit je comfortzone. Ontdek nieuwe kunst, ontmoet andere tattoo liefhebbers en beleef een dag vol plezier en inspiratie.

mood_bad
  • Nog geen reacties.
  • Plaats een reactie