De beste tattoo shops in Den Bosch

Interieur van tattoo shop Daan Dera in Den Bosch (1)

Zo, dus jij wilt een nieuwe tattoo laten zetten in Den Bosch? Goede keuze! Er zijn namelijk een aantal goede tattoo shops in Den Bosch met getalenteerde artiesten.

Persoonlijk vinden wij het werk van Duke Tattoo erg tof. Ook Goons&Queens NL en Daan Dera Tattoo zouden wij zeker aanraden. 

Maar dit zijn natuurlijk niet de enige goede tattoo shops in Den Bosch. Hieronder vind je een volledig overzicht van de beste tattoo shops in Den Bosch.

Enjoy!

Waar ben je naar op zoek?

{{displayValue}}

{{locationDetails}}

{{locationDetails}}

Terug naar filters

Browse sub-categories

Hoe kies je een goede tattoo shop?

Het kiezen van een tattoo shop kan soms lastig zijn. Want waar moet je precies op letten? En hoe vind je een tattoo shop die je idee goed uit kan voeren?

Wij hebben een paar tips voor je, zodat jij een tattoo shop in Den Bosch kunt vinden die het beste past bij je idee.

1. Zorg voor een duidelijk idee

Je zoektocht begint natuurlijk met het idee voor je tattoo. Zorg ervoor dat je ongeveer weet wat je wilt laten zetten. Hoe duidelijker je dit voor jezelf hebt, hoe makkelijker het wordt om een tattoo shop of artiest te vinden die dit idee kan uitwerken.

Hierbij 2 tips om je idee zo goed mogelijk uit te werken:

  1. Schrijf kort op wat het idee is voor je tattoo. Welk beeld heb je voor ogen? Welke elementen moeten in je tattoo zitten? Welke juist niet?


    Als je tattoo een speciale betekenis heeft, is het goed deze ook op te schrijven. Misschien heeft je tattoo artiest nog een vet idee om de betekenis in je tattoo te verwerken!

  2. Verzamel voorbeelden van andere tattoos die je mooi vindt. Beschrijf bij ieder voorbeeld kort wat je wel/niet mooi vindt aan de tattoo, en welke elementen je wel (of juist niet) in je eigen tattoo ontwerp terug wil zien.

    Ben je nog op zoek naar tattoo inspiratie? Check dan onze Pinterest.
Pinterest overzicht van verschillende tattoos op telefoon

2. Kies een tattoo stijl

Nu je een idee hebt voor het ontwerp van je tattoo, is het belangrijk dat je een tattoo stijl kiest. 

Er zijn behoorlijk wat tattoo stijlen, en iedere tattoo shop en tattoo artiest heeft zijn eigen specialisatie. Daarom is het belangrijk eerst te bepalen welke tattoo stijl je wilt, zodat je een shop of artiest kunt vinden die hierin gespecialiseerd is. 

Heb je nog geen idee welke tattoo stijlen er zijn, of welke stijl jij mooi vindt? 

Lees dan onze blog, waarin we een kort overzicht hebben gemaakt (met plaatjes!) van de populairste tattoo stijlen.

3. Bekijk portfolio's, lees reviews en kies je tattoo shop

Oke, je hebt een idee voor je tattoo en je weet in welke tattoo stijl je idee uitgewerkt moet worden. 

Nu is het tijd voor de volgende stap: Het kiezen van een tattoo shop!

In ons overzicht vind je de beste tattoo shops in Den Bosch. 

Je leest hier honderden reviews van andere tattoo liefhebbers. Ook kun je de portfolio’s van de verschillende tattoo shops bekijken en allerlei andere handige informatie vinden.

Binnenkant van een tattoo shop met tattoo stoel

4. Maak een afspraak

Nu je een tattoo shop hebt gevonden, is het tijd voor de laatste stap – het maken van een afspraak.

Op het profiel van de tattoo shop kun je een afspraak maken. Hier vul je alle informatie in die je hebt verzameld, dus het uitgewerkte idee en de voorbeelden van tattoo inspiratie die je hebt gevonden. 

Als je iets nog niet weet, bijvoorbeeld de grootte of de plek op het lichaam, dan kun je dit gewoon leeg laten. Maar hoe meer je invult, hoe beter de artiest je kan helpen.

Geef in het formulier aan dat je graag een intake wilt plannen om je idee te bespreken. Tijdens de intake kun jij aan de tattoo artiest duidelijk maken wat precies je idee is, en kan de artiest je vertellen of hij dit voor je kan uitvoeren of niet. 

De eerste afspraak is vooral bedoeld als een soort kennismaking. Kijk of de artiest geschikt is voor je idee, maar kijk ook of de shop er prettig en schoon uitziet en of je een goede klik hebt met je artiest. Als het niet goed voelt, is het beter om nog even door te zoeken. 

Is de artiest enthousiast over je idee en heb jij er ook een goed gevoel bij? Dan kun je een definitieve afspraak maken voor het zetten van je tattoo.

5. Verzorg je nieuwe tattoo

Nadat je je nieuwe tattoo hebt laten zetten, begint de laatste fase – het verzorgen van je nieuwe tattoo. Hier komt toch best wat bij kijken.

Want hoe lang moet je het folie erop houden? Welke tattoo nazorg producten moet je gebruiken? En mag je eigenlijk douchen, sporten of zonnen?

Wij hebben voor jou een handige blog geschreven over het verzorgen van je nieuwe tattoo. Als je deze stappen opvolgt, zorg je ervoor dat jouw tattoo perfect geneest en er prachtig uit blijft zien. 

Bepanthen tattoo nazorg producten staan op getatoeëerde onderarm